Thursday, February 17, 2011

Husna dah tumbuh gigi & meniarap ( 4 bulan setengah)

Sebagai ibu bekerjaya, bukanlah satu alasan yang sambil lewa untuk tidak mengetahui perkembangan anak-anak. Haha! Same goes with me! Pelik bila Husna geram untuk gigit sesuatu sehinggalah pada 9 Jan 2011 (Sabtu) baru realized that Husna dah nak tumbuh 2 gigi! Haish, Husna baru je 4 bulan setengah! Nazhan 8 bulan baru je tumbuh 1 gigi. Then, dia pun demam. Husna langsung xde sign yang menunjukkan dia dah nak tumbuh gigi. Cuma, air liur Husna memang banyak.huhu! sampai kalau nak cium dia kat pipi, konfem kena lap pipi dia! Mungkin disebabkan kegatalan pada gusinya.

Lagi satu kes yg mama Husna tak realizes sampailah checkup monthly kat klinik kesihatan, putrajaya masa  4 bulan.  Seperti biasa, check up kat klinik kerajaan bayi akan diperiksa secara menyeluruh. Memang tabik spring pada klink gomen! Nurse bertanya samada Husna boleh meniarap dan angkat kepala. 

Mama Husna: Eh, budak 4 bulan dah boleh meniarap ke?
Nurse: (terus ambil Husna) Tegap badan dia ni! Wah kepala pon dah boleh angkat.
Husna: (Tunjuk ke’terror’an. Mengiring tanpa dibantu dan angkat kepala)
Nurse: Ok, Husna. Nanti kita execise lagi.


Haha..see, dah ada sorang anak sebelum ni pun, boleh lupa perkembangan anak. Yang bestnya, Nazhan akan bagi semangat pada Husna, “addiik Uunaa” dengan meniarap cam Husna juga.

No comments:

Post a Comment